otsikko
HAHMOT VISUAALINEN TOTEUTUS KIELI & SYMBOLIT KÄYTTÄJÄT  | 

VISUAALINEN TOTEUTUS

Alla näet kaksi blogipohjaa, esimerkkejä löydät lisää internetin erilaisista blogipalveluista. Millaisia mielikuvia sivupohjat herättävät? Millaisia sisältöjä niiltä odotat tai kenelle ajattelet niiden olevan suunnattu?

blogi

  • Useimmat meistä mieltävät vasemmanpuoleisen blogipohjan maskuliiniseksi – kuva on tumma ja muotokieli selkeälinjainen. Väreissä toistuvat ruskea, musta, harmaa, vihreä.
  • Oikeanpuoleisessa pohjassa on koristeita ja luonnosta ammentavaa pyöreää muotokieltä, myös värimaailma on vaalea, taitettu. Väreissä toistuvat vaaleanruskean eri sävyt, punainen, oranssi, kirkkaat värit. Tämä blogipohja mielletään feminiiniseksi.
  • Kiinnitä huomiota myös fontteihin – oikeanpuoleisessa fontti on epävirallisempi ja käsialanomainen, vasemmassa selkeälinjainen ja neutraali.

GED Avainteemat

Ladatut värit:
Värillä ja muotokielellä luodaan mielikuvia maskuliinisesta ja feminiinisestä ja eri värit mielletään feminiinisiksi tai maskuliinisksi. Huomaat tämän kun mietit millaisia värimaailmoja liitetään esimerkiksi tyttö- ja poikavauvojen vaatteisiin? Entä millaisia värimaailmoja toistetaan automainoksissa?

Toisaalta värien merkitykset ovat kulttuurisia – musta ja valkoinen voivat kulttuurista riippuen kumpikin olla hautajaisissa käytetty väri.
'
Ladatut muodot:
Värien tavoin myös muodoilla on sukupuoli. Pyöreät ja kaarevat muodot sekä koristeelliset ornamentit mielletään yleensä feminiinisiksi kun taas terävät kulmikkaat muodot maskuliinisiksi.
Muotokieleen lukeutuvat myös fontit.
'
Kulttuurierityiset merkitykset:
Väreillä ja symboleilla voi olla hyvin erityisiä merkityksiä eri kulttuureissa. Nämä erityisyydet voivat liittyä myös sellaisiin asioihin kuin lukusuunta.
'
Mielikuvat:
okonaisuudellaK on väliä: tärkein kysymys kuuluu: millaisia mielikuvia kokonaisuus herättää? Millaisia sisältöjä se ennakoi?
 
Jatka skannaukseen

HAHMOT VISUAALINEN TOTEUTUS KIELI & SYMBOLIT KÄYTTÄJÄT  | 

rahoittajat